LEAR

LEAR - fisa de inscriere

Regulamentul concursului

poster

NOUTĂTI

  Va prezentam cele mai recente activitati stiintifice, metodice si culturale desfasurate de Casa Corpului Didactic:

Denumirea activitatii

 

Tipul activitatii

Proiect „CURCUBEU” – intalnire Brasov

 

Workshop si activitati practice

Vizita a 12 profesori din Marea Britanie (organizata in colaborare cu British Council)

 

Schimb de experienta –CCD si 8 unitati scolare

Vizita Rotary Club din Marea Britanie

 

Intalnire cu directori de unitati scolare dezavantajate

Lansare de carte – “Cum sa ne educam copiii”, autor Vandra Atilla

 

Lansare carte

Inaugurarea Centrului de Informare in Adictii – in colaborare cu Agentia Nationala Antidrog

 

 

Curs de psihoterapie – Universitatea “Al.I.Cuza”, Iasi

 

Workshop

Master class de pian si vioara – Liceul de Muzica “T.Ciortea”

 

Workshop

Master class de vioara – Liceul de Muzica “T.Ciortea”

 

Workshop

Programul de Voluntariat si Initiativa Personala (VIP) – in colaborare cu Reteaua de Sprijin Comunitar Brasov

 

Schimb de experienta

Expozitie de programe Comenius si granturi scolare

 

Expozitie

Lansare revista pentru invatamant prescolar “Educatoarea” si site-ul www.educatoarea.ro – educ. S. Moasa.

 

Lansare revista si site

  Aceste activitati au fost apreciate de comunitatea educationala si au beneficiat de o buna mediatizare. Desi au solicitat un efort considerabil de organizare, au dat o dimensiune nationala si europeana activitatii Casei Corpului Didactic, au stimulat motivatia cadrelor didactice de a se implica in proiecte, de a compara metode si stiluri diferite, de a-si evalua calitatea activitatii, de a se informa asupra tendintelor si oportunitatilor in educatia contemporana.

    In prezent, Casa Corpului Didactic Brasov gazduieste expozitia de arta plastica "Arta si educatie", pe care va invitam sa o vizionati si . . .sa cumparati deoarece expozitia este cu vanzare.
Va prezentam cateva imagini de la expozitia de arta plastica "Arta si Educatie"... clic aici.

    Incepand cu data de 2 noiembrie 2006, Casa Corpului Didactic Brasov a reluat colaborarea, inceputa anul trecut, cu Fundatia R.T.C. dorind sa vina in sprijinul scolilor din medii devaforizate.

   In acest scop Fundatia R.T.C. a donat 10 videorecordere Panasonic si 10 seturi de cate 16 videocasete primelor 10 scoli din mediul rural nominalizate de Casa Corpului Didactic. Urmeaza ca in aceste scoli, folosindu-se materialele donate, sa se desfasoare activitati educative care vor avea ca obiectiv combinarea jocului cu asimilarea de noi informatii de catre copiii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, precum si dezvoltarea abilitatilor de comunicare ale acestora.

    In perioada 29 octombrie – 3 noiembrie 2006 s-a desfasurat la Moeciu stagiul de formare Managementul de proiecte pentru accesarea fondurilor structurale, organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Casa Corpului Didactic Brasov.

  Au participat 45 de inspectori scolari responsabili cu programe europene si reprezentanti ai Agentiei Nationale Socrates.
  Formatorii au fost : Oana BERCEANU - Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resusrselor Umane (OIPOSDRU) – Unitatea Regionala Sud-Vest si Laura MARINAS – Ministerul Educatiei si Cercetarii (OIPOSDRU)
  Principalele probleme abordate au fost legate de managementul de proiect in vederea accesarii Fondului Social European ce va fi functional incepand cu anul 2007.

    In perioada 25 – 29 octombrie 2006 s-a desfasurat la Moeciu stagiul de formare Managementul si dezvoltarea institutiilor scolare, organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Casa Corpului Didactic Brasov.

  Au participat 76 de inspectori responsabili cu managementul institutiilor scolare din intreaga tara care au beneficiat de un curriculum incitant sustinut de urmatorii formatori:
- Serban IOSIFESCU – ARACIP
- Paul BLENDEA – Institutul de Stiintele Educatiei
- Sanda TODERICA – Scoala Generala Nr. 10 Brasov
- Cornelia Iliescu – Inspectoratul Scolar Judetean Brasov
- Lavinia Butnaru – Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Brasov.
  Ideile forta ale curriculumului au fost cele legate de managementul organizatiei scolare, cultura organizationala si managementul calitatii.

    In 17 iulie 2006 Casa Corpului Didactic Brasov si Casa Corpului Didactic Sibiu au organizat, sub inaltul patronaj al Prefectului de Brasov si al Consiliului Judetean Brasov, expozitia de arta plastica „Vernisaj in cetate”.

  Vernisajul expozitiei a avut loc in Piata Sfatului, bucurandu-se de o mare audienta.
  Au expus lucrari profesori de arta plastica care au participat la doua tabere de creatie organizate in cele doua judete in 2005 si 2006.

    In perioada 4 – 9 aprilie 2006 Casa Corpului Didactic Brasov a organizat, sub egida Consiliului Europei si a Ministerului Educatiei si Cercetarii, Seminarul International L.I.F.E. (Liberty, Identity and Freedom in Europe).

  Au participat 24 de profesori din 11 tari europene : Bulgaria, Cipru, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Portugalia, Spania, Romania.
  Cuvintele cheie ale seminarului au fost:
- comunicare;
- interrelationare;
- unitate in diversitate;
- europenism;
  Seminarul a constituit un prilej de cunoastere, de schimb de informatii, de experiente, de bune practici.
  Participantii au avut ocazia de a comunica, de a interrelationa, de a crea premisele parteneriatelor in alte proiecte europene.
  Formele si modalitatile de organizare a activitatilor seminarului au urmarit in mod special sa faca posibila comunicarea si interrelationarea cat mai diversa.
  Atmosfera a fost foarte placuta, s-a lucrat mult, serios si eficient.
  Am constientizat cu totii ca, cel putin in domeniul educatiei, spatiul european reprezinta unitatea in diversitate. Problemele sunt asemanatoare si dorinta tuturor este aceea de a forma impreuna un solid edificiu al cetateniei europene.
  A fost un bun prilej de exersare a limbilor straine, de identificare a asemanarilor si deosebirilor lingvistice.
  S-au identificat probleme, dar si modalitati de rezolvare a lor. Multiculturalitatea are virtuti pe care inca nu stim sa le valorificam suficient.
  Toti participantii au propus sa disemineze experienta din acest seminar in comunitatile educationale in care lucreaza.
  O parte dintre ei vor publica articole in presa.
  S-au creat relatii afective si profesionale puternice.
  Toti au declarat ca s-au simtit ca o echipa si au pus bazele unor parteneriate educationale.
  S-a decis dezvoltarea unei retele care sa faciliteze dezvoltarea unui curriculum mai adaptat nevoilor specifice cetateniei europene.
Click pentru marire !     .... alte imagini din seminarii

oDespre noi  |   oDepartamente   |  oServicii oferite    |    oOferta de programe    |  oT.E.A.M.    |   oLinkuri    |   oContact
Copyright©2006 CCD Brasov